El programa «Beenergi» de la Diputació de Girona organitza una jornada per commemorar el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

El programa «Beenergi» de la Diputació de Girona ha organitzat avui una jornada amb motiu del Dia Mundial de l’Eficiència Energètica. L’acte, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona, ha estat rebut amb molt d’interès pels més de 120 inscrits, la majoria provinents del món local, però també d’empreses, de l’àmbit de les enginyeries, els centres de recerca i les entitats que treballen dia a dia per l’eficiència energètica.

Al llarg de la jornada s’ha presentat des de la metodologia per elaborar informes de seguiment dels plans d’acció per a l’energia sostenible (PAES) fins a la contractació d’energia verda per part de l’Administració pública, passant per la qüestió de l’autoconsum en edificis municipals. També s’hi han tractat casos pràctics de millora de l’eficiència energètica a municipis com ara Caldes de Malavella, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Guíxols i Ventalló.

Les ponències han estat a càrrec dels tècnics del programa «Beenergi» i dels municipis sobre els quals han tractat els casos pràctics, i han comptat amb la presència de consultors i representants de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), entre d’altres.

La jornada ha comptat amb el suport del CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona), l’ICAEN i el programa marc de la Comissió Europea per a la recerca i la innovació «Horitzó 2020».

El Dia Mundial de l’Eficiència Energètica se celebra cada 5 de març amb l’objectiu de generar una reflexió i conscienciació sobre l’ús racional de l’energia entesa en un sentit ampli, i sobre la necessitat d’emprar noves tecnologies eficients i fonts d’energia renovables i sostenibles.

El programa «Beenergi» de la Diputació de Girona (http://beenergi.ddgi.cat; @BeenerGiddgi) ofereix assistència tècnica, jurídica i financera necessària als municipis adherits al Pacte d’alcaldes, amb la finalitat de mobilitzar inversions que promoguin l’eficiència energètica en l’enllumenat públic i en els edificis públics municipals (s’hi inclou la creació de xarxes de calor).